9 na de verhuizing-problemen

8 comments

Voor de studenten onder ons is verhuizen vast een bekend fenomeen. De geluksvogel heeft meteen een kamer voor de rest van zijn of haar studententijd te pakken. Anderen verhuizen vijf keer binnen dezelfde stad en besluiten daarna nog stages, masters of co-schappen in andere steden te gaan doen. Mijn teller staat op dit moment op drie waarvan de laatste keer de eerste ‘grote’ verhuizing is met verhuiswagens, een verhuisploeg/familie en heel veel verhuisdozen.

Inmiddels zijn we twee weken verder en moet er nog steeds een doos uitgepakt worden en mis ik nog wat haakjes aan de muur. Dat komt allemaal wel. Een keer. Maar het wonen en leven is nu wel in volle gang. En dat levert soms wat problemen op, want nieuw huis, nieuwe mensen, nieuwe regels, nieuwe omgeving. Wennen, wennen, wennen.

1. Het lukt je maar niet om de voordeur te openen, want het verouderde slot heeft een gebruiksaanwijzing die jij nog niet snapt.

2. Je struikelt over onbekende drempels, schat de hoogte van de traptreden verkeerd in en loopt tegen kastjes en tafels op die er in jouw oude huis niet waren.

2

3. In het donker zoek je een eeuwigheid naar de schakelaar van de lamp in welke ruimte dan ook, inclusief die in jouw eigen kamer.

confused

4. ‘s Ochtends als je wakker wordt, is het eerste wat je denkt: WAAR BEN IK?

wakingup

5. Je hebt het gevoel alsof je geen tijd hebt voor jezelf, omdat iedereen op visite wil komen en iedereen alles wil weten.

silence

6. Wanneer mensen naar jouw nieuwe adres vragen, blijft het oneindig stil bij de postcode…

awkward

7. Je hoort nieuwe geluiden die je maar niet kunt plaatsen.

dead people

8. Je hebt geen idee hoe je moet uitleggen waar je nu woont en wat er allemaal in de buurt is.

don't kno

9. Met alles in huis ben je voorzichtig, want je wil niet dat je iets kapot maakt in de eerste week.

oops

Maar voor de rest ben ik natuurlijk hartstikke blij met mijn nieuwe huis.

giphy


 1. Rianne

  Haha wat een briljante blogpost! Leuk gedaan haha :) Al heb ik niet echt ervaringen met verhuizen als student…

 2. Leonie

  Ik eh, heb nog geen ervaringen en ik weet niet hoeveel ik er ga krijgen maar als ik dit lees: JA MAN DAAR HEB IK ZIN IN. Haha, nee het valt vast mee allemaal en zo. (Ik vraag me trouwens af hoe lang je erover hebt gedaan om matchende gifs te vinden om je stellingen te illustreren).

  • Mylene

   JA LANG! Haha. Sommige gifjes vond ik heel snel, maar soms was het best lastig zoeken :(

 3. Dina

  Hahhaa nummer 7 en dan dat heerlijke gifje er bij. Geweldig!

 4. Mariska

  Hahaha, wat een geweldige blogpost! En heel herkenbaar, heb laatst geteld hoevaak ik verhuisd ben.. De teller kwam boven de 10.. Maar je went ook altijd wel weer heel snel vind ik!

 5. Marieke

  Hahaha, geweldige blog. Sterkte in je nieuwe huis! ;)

 6. Laura

  Hhahahaha lol. Ik kan het me helemaal voorstellen

 7. Masha

  Hahahah de bijpassende gifjes zijn echt hilarisch!