Reis naar woorden

5 comments

54b945469a1911e385ff1234c61f9f0f_8
Ik staar. Ik staar al weken, misschien wel maanden voor me uit, maar steeds zie ik hetzelfde. Steeds zie ik niets. Een leeg vlak, een wit scherm. Leegte. In mijn hoofd blijft het net zo stil. Woorden die voorheen als een circus door mijn hoofd tolden, zijn nu nergens te bekennen. Een leegte vult mijn hoofd en diezelfde leegte vult mijn scherm.

Het gevoel in mijn vingers raak ik langzaamaan kwijt. Het oneindig getik op mijn laptop dankzij de woorden die in mijn hoofd cirkelen. Weg is het. Zwijgzaal blijven die vingers boven het toetsenbord zweven. Ze weten niet wat ze moeten doen. Een andere keer misschien.

Ik probeer het met pen en papier. Misschien dat het dan weer vanzelf gaat. Misschien dat de woorden en zinnen op mijn papier verschijnen. Maar het blijft akelig stil. Kleurloos ligt het papier daar maar op tafel met de pen ernaast.

Bang word ik ervan. Bang om die pen weer op te pakken. Bang om mijn laptop weer te openen. Bang om het gekras op papier en het getik op mijn toetsenbord weer te horen. Ik herken de klanken niet meer. Want ik zie de woorden niet meer. De woorden die eerst met gemak de leegtes vulden. De zinnen die ontstonden en de verhalen die vertelden. Alles lijkt weg te zijn. Weggezogen uit mijn vingers, uit mijn hoofd. Weg in een zwart gat.

Maar de zoektocht is begonnen. Ik geef niet op. De reis naar de woorden zullen mijn brengen naar de zinnen en de verhalen. Leegtes worden uiteindelijk weer gevuld. Mijn hoofd zal weer ontploffen en mijn vingers zullen weer hun werk doen. Kleurrijke schermen en volgeschreven papieren. Daar zal ik naar staren.

foto


 1. Leonie

  I feel you, unfortunately. Ik duim dat het snel weer ontploffen mag je in je hoofd ;)

 2. Indira

  Dat heb je wel eens ja… Ga lekker leuke dingen doen, en kijk om je heen, dan vind je vast dingen om over te schrijven :)

 3. Marieke

  Herkenbaar. Je vooral niet te druk om maken! Komt vanzelf wel weer, inderdaad leuke dingen doen met leuke mensen!

 4. Anne Solveig

  Mooi geschreven, herkenbaar!

 5. Laura

  Herkenbaar! En no worries, want je hebt dit prachtig verwoord.